Treceți la conținutul principal

Proiecte


 Proiecte în derulare 2018 

VOLUNTECA PLUS (2018)


               


        
       Volunteca Plus, proiectul SEV aprilie 2017 a primit aprobarea spre finanțare din partea ANPCDEFP. Iniţiativa comună a asociaţiei noastre şi a prietenilor de la Biblioteca Judeţeană Antim Ivireanul - Secția Limbi Străine va aduce din martie 2018 alți doi voluntari străini în Bibliotecă pentru un stagiu de 6 luni.
  De data aceasta principalele activități se vor concentra pe stimularea participării tinerilor la viața publică şi promovarea voluntariatului ca o modalitate de dezvoltare personală și profesională. Proiectul este finanţat de programul Erasmus+ al Comisiei Europene, Acţiunea Cheie1. 
    

Proiecte în derulare 2017


VOLUNTECA EVS 2016 – 2017



2016-1-RO01-KA105-023643


    Secția de carte în limbi străine, din cadrul Bibliotecii Județene ,,Antim Ivireanul” Vâlcea a câștigat un al doilea proiect cu finanţare europeană, VOLUNTECA, împreuna cu un partener local Asociaţia Youth on the Move şi doi parteneri internaţionali AJ INTERCAMBIAdin MalagaSpania şi Maison de L'Eurore de NimesFranţa

Responsabili proiect: 

din partea Asociaţiei Youth on the Move, Sergiu Sanda - Mir

din partea Bibliotecii Județene ,,Antim Ivireanul” Vâlcea: Dobre Bogdan Serafim si Dragoş Marinoiu 



Descrierea proiectului

VOLUNTECA se doreşte a fi un stagiu SEV inovativ care să coaguleze și să stabilizeze o serie de activități ale organizației gazdă în sprijinul comunității de tineri și care, în același timp, să ofere oportunități de învățare și dezvoltare personală și profesională valoroase pentru doi voluntari din Spania și Franța, implicați în acest proiect.
Principalele teme ale acestui stagiu vor fi conectate atât cu nevoile organizației gazdă și ale comunității cât și cu cele de învățare și dezvoltare profesională ale participanților la stagiu și se referă la angajabilitatea tinerilor cu oportunități reduse, antreprenoriat și promovarea voluntariatului.


Obiectivele specifice ale acestui proiect sunt următoarele:

- promovarea voluntariatului atât pentru participanții la stagiu cât şi față de tinerii din comunitatea locală ca un instrument valoros în creșterea aptitunilor și atitudinilor față de piața muncii
-creșterea angajabilității tinerilor cu oportunități reduse din grupul țintă prin participarea acestora la activitățile non-formale propuse în cadrul proiectului
-promovarea antreprenoriatului în rândul voluntarilor SEV cât şi a tinerilor din comunitatea locală ca un mijloc de dezvoltare profesională și personală
- creșterea capacității instituționale a Asociației în managementul proiectelor internaționale și crearea unei rețele de organizații care lucrează cu tinerii

Activitățile propuse în cadrul acestui stagiu vor consta în organizarea unor ateliere de lucru bisăptămânale în cadrul Bibliotecii Județene, partener local al proiectului ateliere destinate tinerilor cu vârste cuprinse între 14 - 30 de ani, pe teme precum antreprenoriat, angajabilitate, comunicare, incluziune socială. Voluntarii vor folosi metode de lucru non-formale în cadrul activităților preconizate. În acelaşi timp, voluntarii vor participa la inițierea și operaționalizarea unui Centru Local de Voluntariat, destinat tinerilor cu oportunități reduse. Voluntarii SEV vor crea campanii de popularizare a acestui centru şi vor promova voluntariatul în rândul tinerilor, facilitând în acelaşi timp accesul acestora la mobilități de genul SEV.

Partenerii internationali ai proiectului sunt ONG-urile AJ Intercambia – Malaga din Spania şi Maison de l’Europe de Nimes, organizatii acreditate in SEV de către Comisia Europeana.

Mai multe detalii download pdf https://drive.google.com/file/d/14Qs9h4yl2HlT7lquSIZjNJ6ND-HuYMYc/view?usp=sharing 




        Secția de carte în limbi străine, din cadrul Bibliotecii Județene ,,Antim Ivireanul” Vâlcea a câștigat, împreuna cu parteneri din Danemarca și Norvegia, un proiect european având ca temă un domeniu aproape necunoscut în Romania - literatura digitală.

      Bugetul acestui proiect va fi de peste 25 000 euro pentru Secția de carte în limbi străine. 


Proiectul  ,,Turn on literature” (TOL) – Rolul bibliotecilor în atragerea publicului spre literatura digitală



Descriere  proiect:



Finanțare: Programul UE ,,Europa creativă"

Sub-programul Cultura : Sprijin pentru proiectele de cooperare europeană



Parteneri:

Roskilde Bibliotekerne ( Danemarca)

Bergen Offentlige Bibliotek (Norvegia)

Biblioteca Judeteana ,,Antim Ivireanul Vâlcea (România)

                 prin  ,,Secţia de carte în limbi străine



Pe scurt:

     Cum pot bibliotecile promova  cel mai bine  literatura digitală ? Obiectivul proiectului ,, Turn on literature " este de a găsi soluții la această întrebare. Partenerii  vor aborda domeniul literaturii digitale, prin utilizarea de platforme literare, expoziții şi ateliere de lucru în România, Danemarca şi Norvegia. Parteneriatul se va baza pe oportunităţile pe care le oferă literatura digitală de  a creşte numarul de utilizatori şi de a  repoziționa biblioteca, astfel încat aceasta să raspundă  nevoilor utilizatorilor moderni, într-o lume din ce în ce mai digitalizată.

        Grupurile ţintă vor fi  tinerii şi cititorii de carte tradiţională. Literatura digitală este un domeniu în curs de dezvoltare prin care autorii combină limbajul literar cu  dispozitivele digitale (cum ar fi calculatoarele, tabletele, telefoanele  inteligente, platforme digitale, softurile  etc) pentru a crea o literatură moderna.  Cei trei parteneri vor lucra impreună cu scriitori şi autori din ţările menţionate, în scopul de a crea opere de literatură digitală, iar acestea vor fi prezentate şi expuse   în bibliotecile implicate în proiect dar şi în diferite alte ţări ale Europei.
        Activităţile cuprinse în acest proiect se vor derula pe parcursul a doi ani: iunie 2016 - iunie 2018.
        http://turnonliterature.eu/works/


BRITISH DOCUMENTARY

         În perioada 16 februarie 2016 - 15 martie 2016, Sectia de carte în limbi străine va organiza ediţia a III - a a British Documentary, la Biblioteca Judeţeană Antim Ivireanul Vâlcea.
Pentru această ediţie au fost selectate cele mai bune documentare britanice contemporane, nominalizate sau câştigătoare ale premiilor oferite de Grierson Trust: British Documentary Awards, una dintre cele mai importante instituţii de profil. Documentarele dezbat numeroase dileme contemporane, unele de-a dreptul controversate, fie în materie de activism, politică şi societate, fie mass-media şi alte teme de actualitate. 
       "British Documentary" este un proiect organizat în colaborare cu  British Council România, care a debutat în anul 2010.
        Programul complet al proiecţiilor poate fi descărcat aici



        Proiectul   Comunicăm şi învăţăm  se va derula pe tot parcursul anului 2016 şi are ca principal obiectiv  învăţarea limbilor străine prin comunicarea interculturală şi promovarea diversităţii culturale.
        Prin acest proiect Secţia de carte în limbi străine împreună cu voluntarii străini SEV ( în cadrul proiectului Youth in Action - Forumul Cetăţenesc pentru Acţiune Socială şi Educaţie Civică) organizează cursuri de învăţare a următoarelor limbi străine:
                            
  Turcă
                              Spaniolă
                              Portugheză
                              Germană
                              Italiană 


 Proiectul Zilele naţionale ale ţărilor membre UE ce are drept scop cunoaşterea şi promovarea culturii şi tradiţiilor din ţările Uniunii Europene

  
            Calendarul activităţilor ce vor fi desfășurate: PROGRAM


                                 16 februarie - Ziua nationala a Lituaniei
                                 24 februarie - Ziua nationala a Estoniei  
                                 3 martie - Ziua nationala a Bulgariei
                                 17 martie - Ziua nationala a Irlandei
                                 25 martie - Ziua nationala a Greciei
                                 27 aprilie - Ziua nationala a Olandei
                                  23 Iunie - Ziua naţională a Ducatului Luxemburg
                                  25 iunie - Ziua naţională a Sloveniei
                                  14 iulie - Ziua naţională a Franţei
                                  21 iulie - Ziua naţională a Belgiei
                                  20 august - Ziua naţională a Ungariei
                                  1 septembrie - Ziua naţională a Slovaciei
                                 
21 septembrie - Ziua naţională a Republicii Malta
                                 1 octombrie - Ziua naţională a Ciprului 
                                 3 octombrie - Ziua naţională a Germaniei
                                  8 octombrie - Ziua naţională a Croaţiei 
                                 12 octombrie - Ziua naţională a Spaniei
                                 26 octombrie - Ziua naţională a Austriei 
                                 28 octombrie - Ziua naţională a Republicii Cehe
                                 11 noiembrie - Ziua naţională a Poloniei
                                 18 noiembrie - Ziua naţională a Letoniei
                                 6 decembrie - Ziua naţională a Finlandei







   


Proiecte în derulare 2014 -2015
         

       Ateliere Fără Frontiere a lansat pe 23 septembrie cea de-a doua etapa ASSOCLIC din anul 2014 la care au putut  aplica organizații neguvernamentale (asociații, fundații, federații), școli, licee, instituții de învățământ acreditate (facultăți/universități), grădinițe, muzee de stat, biblioteci de stat și instituții sociale care prezintă un proiect într-unul din domeniile eligibile: educație prin acces la IT&C, integrare/reintegrare – care stimulează autonomia persoanelor asistate prin acces la IT&C, formare prin acces la IT&C sau alte proiecte care vizează un impact social în comunitate.
       În urma aplicaţiei, în cadrul proiectului ,,Să comunicăm fără bariere”, Secţia de carte în limbi străine a Bibliotecii Judeţene Antim Ivireanul Vâlcea a câştigat un  numar de patru P.C-uri complet echipate. Tehnica IT va fi folosită ca suport educaţional pentru cursurile de limbi străine organizate săptămânal în cadrul secţiei.
       Pe aceasta cale ţinem să mulţumim Asociaţiei Ateliere Fără Frontiere şi ASSOCLIC pentru sprijinul acordat.



                      BRITISH DOCUMENTARY

      Cele mai bune documentare britanice revin, începând cu 17 noiembrie 2014, în cadrul ediţiei a II - a a British Documentary la Râmnicu Vâlcea.
 Documentarele selectate pentru această ediţie au făcut parte din selecţia oficială a numeroase festivaluri internaţionale, multe dintre ele fiind câștigătoare la diverse categorii, începând cu imagine şi terminând cu premiul publicului, la festivaluri precum Sundance, Festivalul Internaţional de Film de la Karlovy Vary, BAFTA, Festivalul Internaţional de Film pentru Drepturile Omului de la Nuremberg, iar lista poate continua.
       "British Documentary" este un proiect organizat în colaborare cu  British Council România, care a debutat în anul 2010.
              Programul complet al proiectiilor poate fi descarcat aici
                  

             

                         Proiectul Zilele naţionale ale ţărilor membre UE ce are drept scop cunoaşterea şi promovarea culturii şi tradiţiilor din ţările Uniunii Europene
                     
                         Calendarul activităţilor desfăşurate: PROGRAM

                         
                                  23 Iunie - Ziua naţională a Ducatului Luxemburg
                                  25 iunie - Ziua naţională a Sloveniei
                                  14 iulie - Ziua naţională a Franţei
                                  21 iulie - Ziua naţională a Belgiei
                                  20 august - Ziua naţională a Ungariei
                                  1 septembrie - Ziua naţională a Slovaciei
                                 
21 septembrie - Ziua naţională a Republicii Malta   
                                  1 octombrie - Ziua naţională a Ciprului   
                                  3 octombrie - Ziua naţională a Germaniei
                                  8 octombrie - Ziua naţională a Croaţiei 
                                 12 octombrie - Ziua naţională a Spaniei
                                 26 octombrie - Ziua naţională a Austriei
                                 28 octombrie - Ziua naţională a Republicii Cehe
                                 11 noiembrie - Ziua naţională a Poloniei 
                                 18 noiembrie - Ziua naţională a Letoniei
                                 6 decembrie - Ziua naţională a Finlandei
                                 16 februarie - Ziua nationala a Lituaniei
                                 24 februarie - Ziua nationala a Estoniei  
                                 3 martie - Ziua nationala a Bulgariei
                                 17 martie - Ziua nationala a Irlandei
                                 25 martie - Ziua nationala a Greciei
                                 27 aprilie - Ziua nationala a Olandei 

                         Proiectul  
 Comunicăm şi învăţăm  învăţarea limbilor străine prin comunicarea interculturală şi promovarea diversităţii culturale.
                         Prin acest proiect Secţia de carte în limbi străine împreună cu voluntarii străini SEV ( în cadrul proiectului Youth in Action - Forumul Cetăţenesc pentru Acţiune Socială şi Educaţie Civică) organizează cursuri de învăţare a următoarelor limbi străine:
                            
  Turcă
                              Spaniolă
                              Portugheză
                              Rusă
                              Chineză
           


Proiecte finalizate   
                     
                     British Documentary
                     
                     In colaborare cu British Council am organizat British Documentary aducând în fața publicului din Râmnicu Vâlcea cele mai bune documentare britanice, nominalizate sau câștigătoare ale premiilor oferite de Grierson Trust: British Documentary Awards, una dintre cele mai importante instituții de profil. Documentarele dezbat numeroase dileme contemporane, unele de-a dreptul controversate, fie în materie de activism, politică și societate, fie mass-media și alte teme de actualitate.  (mai 2013)


                    Multimedia Language Learning


                    Proiect finanţat din surse proprii  şi un grant de 500 USD obţinut de la PEACE CORPS prin care s-au achiziţionat echipamente multimedia ce sunt folosite în cadrul Secţiei de carte în limbi străine pentru învăţarea limbilor străine. Perioada de derulare  ianuarie – iunie 2012.
Prezentare proiect   
Video

                  

                Enriching the American collection of resources at 

                 “Antim  Ivireanul” Valcea County Library .

             Prin acest proiect s-a obţinut un grant din partea Ambasadei SUA,  în valoare de 3 000 USD pentru achiziţionarea de carţi pentru Secţia de carte în limbi străine. Perioada de derulare a proiectului 15.09.2010 – 30.12 2011.   

Evenimente 2013

         Parteneriat  Colegiul de Informatică Matei Basarab Vâlcea

(2013 - 2014)

                
              



 


        DOCUMENTARE BRITANICEPROIECTII DE FILME DOCUMENTARE BRITANICE ( 7 - 31 mai 2013)                   






       Eminescu în limbi străine 21 ianuarie 2013 

      

ACTIVITATILE  SECTIEI DE LIMBI STRAINE  IN ANUL CALENDARISTIC 2012

IANUARIE 2012

● EXPOZITIE CARTE MIHAI EMINESCU TRADUS IN DIFERITE LIMBI STRAINE,COLABORARE CU SALA DE LECTURA (SALA DE EXPOZITII);
  INFO PANOU- BIOGRAFIA SI ACTIVITATEA LITERARA – MIHAI EMINESCU – TRADUCERE IN CATEVA LIMBI DE MARE CIRCULATIE ( SECTIE);
● EXPOZITIE TEMATICA (ARTA) DE CARTI IN LIMBILE FRANCEZA SI ENGLEZA (SALA DE EXPOZITII);

FEBRUARIE 2012

● COLABORARE CU BIBLIOTECA NATIAONALA A ROMANIEI IN VEDEREA ALCATUIRII CATALOGULUI STRUCTURILOR INFODOCUMENTARE DIN ROMÂNIA (CASIDRO);
● PROIECT EDUCATIONAL PENTRU PREVENIREA SI COMBATEREA VIOLENTEI  LA ELEVI
PROIECT EDUCATIONAL ŞCOALĂ-COMUNITATE – PUTEREA CUVINTELOR
PRESIUNEA GRUPULUI- CONSUMUL DE ALCOOL SI DROGURI


MARTIE 2012

● EXPOZITIE CARTE PRIMAVARA IN LUME, SE EXPUN IN CADRUL SECTIEI CARTI, ENCLOPEDII SUGESTIVE PE TEMA ENUNTATA;
● ATELIER DE LIMBA FRANCEZA PENTRU INCEPATORI
            IN FIECARE JOI DE LA ORA 18-19


INSTRUCTORI: ALICE GOVAERTS
                            MURIELLE MOUSSIER
                            DOBRE BOGDAN SERAFIM

Rendez-vous de la Francophonie
20 Martie 2012 – 30 Aprilie 2012

● Festivalul  Filmului Francofon

Marti 20 martie 2012;  ora 17: 30

Joyeux Noel (2005) – S-a intamplat cu adevarat in timpul primului razboi mondial de ajunul Craciunului in 1914.Inclestarea mondiala s-a oprit pentru un moment, trupele franceze, scotiene sau germane au cantat cantece de craciun impreuna. Soldatii celor trei tabere au fraternizat, daca toti soldatii din lume nu i-ar asculta pe politicienii care-i conduc am trai in alta lume mult mai buna.”Craciun Fericit!” s-a vorbit pe aceeasi limba.
                                   
Prezentare Power Point – Francofonia pe scurt
Expozitie de carte nou in limba franceza



● 22 martie 2012, ora 13
,,Rendez-vous francophone’’ 
Participa Scolile cu clasele I-VIII Gura Vaii si Daiesti sub indrumarea prof. Builescu Atena, prof. Alexandresu Diana,  prof.Vladu Dana,  prof. Ferascu Aurelia si Sendroiu Gabriela
In program: poezii, cantece, ghicitori, scenete si eseuri despre francofonie.
Loc de sesfasurare ,,Sectia de Carte de Limbi Straine”

● 26 martie 2012

Festivalul National de Filme de Scurt Metraj  „Spune pe scurt”.
Până pe data de 31 martie 2012, în 20 de oraşe din ţară se vor organiza  proiecţii de film.

2- 6 aprilie 2012
SAPTAMANA ALTFEL

● Joi 12 aprilie 2012; ora 17:30

Home (2009) - este un documentar  creat de Yann Arthus-Bertrand. Filmul este compus aproape în totalitate din filmări aeriene ale mai multor locuri de pe Pământ, realizate în peste 50 de țări. El arată diversitatea vieții pe Pământ și cum oamenii distrug echilibrul ecologic al planetei. Filmul a fost lansat pe 5 iunie simultan în cinematografele din întreaga lume, pe DVD, TV și pe YouTube.                                                                   


 


  Joi 19 aprilie 2012; ora 17:30

Intouchables (2011) - este povestea adevarata a doi oameni care s-au intalnit – un aristrocrat tetraplegic care a fost rănit într-un accident cu parapanta şi un tânăr .
                                                                      





● JOI, 3 MAI 2012

,,INTERFERENTE CULTURALE FRANCOFONE’’
Azi, cu începere de la ora 12.00, a avut loc activitatea anunțată ieri.
Totul a început de la un telefon primit ieri de la conducerea Școlii generale cu clasele I-VIII nr.4, care avea în vizită elevi și profesori de la Colegiul ,,Joseph Delteil“, Limoux, Franța. Având o bună colaborare cu noi, cei de la Școala nr. 4 s-au gândit la o activitate comună cu instituția noastră, cu utilizatorii noștri.
A avut loc un dialog interactiv între elevii și profesorii din Franța prezențí la Rm. Vâlcea, voluntari francezi de la Serviciul European de Voluntariat, elevi și profesori de la Școala nr.4, elevi și profesori de la Colegiul Tehnic Forestier. Titlul sub care s-a desfășurat dialogul a fost ,,INTERFERENTE CULTURALE FRANCOFONE’’: Școala-Biblioteca-Timp liber.

Spring Into English- curs de limba engleza – incepand cu 25 aprilie- 9 saptamani de curs

● JOI, 3 MAI 2012
INTERFERENTE CULTURALE FRANCOFONE - Școala-Biblioteca-Timp liber


Azi, cu începere de la ora 12.00, a avut loc activitatea anunțată ieri.
Totul a început de la un telefon primit ieri de la conducerea Școlii generale cu clasele I-VIII nr.4, care avea în vizită elevi și profesori de la Colegiul ,,Joseph Delteil“, Limoux, Franța. Având o bună colaborare cu noi, cei de la Școala nr. 4 s-au gândit la o activitate comună cu instituția noastră, cu utilizatorii noștri.
A avut loc un dialog interactiv între elevii și profesorii din Franța prezențí la Rm. Vâlcea, voluntari francezi de la Serviciul European de Voluntariat, elevi și profesori de la Școala nr.4, elevi și profesori de la Colegiul Tehnic Forestier. Titlul sub care s-a desfășurat dialogul a fost ,,INTERFERENTE CULTURALE FRANCOFONE’’: Școala-Biblioteca-Timp liber.



● Luni, 14 mai, ora 10.00
Lansarea proiectului de voluntariat „Greenthinkers”. Participă tineri voluntari (Serviciul European de Voluntariat) din
Spania, Franţa, Turcia.
Forumul Cetăţenesc pentru Acţiune Socială şi Educaţie Civică     
Sala de Conferinţe

● CURSURI DE LIMBI STRĂINE

Incepand cu luna iunie
În urma dorinţelor exprimate de vâlceni şi răspunzând unor nevoi locale, Forumul Cetăţenesc pentru Acţiune Socială şi Educaţie Civică, Asociaţia Naţională a Bibliotecilor Publice din România, filiala Vâlcea şi Biblioteca Judeţeană „Antim Ivireanul” Vâlcea - Secţia Carte în Limbi Străine organizează cursuri de limbi străine, după cum urmează: luni – turcă (orele 17.00 - 18.00), marţi – spaniolă (17.00 – 18.00), joi – franceză (orele 17.00 - 18.00) şi vineri - portugheză (17.00 - 18.00). Cursurile sunt susţinute de voluntarii internaţionali SEV (Serviciul European de Voluntariat) şi se adresează tuturor doritorilor. Pentru mai multe detalii vă stă la dispoziţie nr. de tel. 0250/739.221, int. 116 (Secţia Carte în Limbi Străine) sau adresa de mail evs.valcea2012.2013@gmail.com.



● ACTIVITATI ATELIERUL DE VACANTA

2 IULIE- 27 IULIE

SA COMUNICAM FARA BARIERERE


SECTIA  ,,CARTE IN LIMBI STRAINE”


1.      EXPOZITIE PERMANENTA DE CARTE PENTRU COPII ( IN SECTIE ) ;

2.      EXPOZITIE DE CARTI DE ARTA  ( PARTEA TEORETICA SE VA CONCRETIZA CU  VIZITE LA MUZEUL DE ARTA SI MUZEUL DE ISTORIE  IN COLABORARE CU CELELALTE SECTII);


3.      PREZENTARI VIDEO – ORASELE LUMII, ZONE GEOGRAFICE RENUMITE ( PROIECTII POWER POINT, VIDEO );

4.      PREZENTARE CURSURI DE INVATAT LIMBI STRAINE, ENCICLOPEDII ( SUPPORT VIDEO) , ANTOLOGII LITERARE, ETC.;


5.      PREZENTARE CURSURI INTERACTIVE DE INVATAT LIMBI STRAINE – SUPPORT MULTIMEDIA;

6.      PROIECTII FILME PENTRU COPII - DESENE ANIMATE- IN DIFERITE LIMBI STRAINE;


7.      ACTIVITATI DE INVATARE A UNOR CUVINTE, EXPRESII UZUALE- NIVEL MINIMAL-IN LIMBA ENGLEZA SI LIMBA FRANCEZA;
8.      ATELIERE DE LUCRU PE DIFERITE SUBIECTE IN CARE LIMBA DE LUCRU VA FI ENGLEZA SAU FRANCEZA;

9.      UTILIZAREA NOILOR RESURSE NON- FORMALE ( TABLETE ANDROID, MP3, MP4, HOME CINEMA, POSTURILE DE INVATARE, ETC)  PENTRU INVATAREA LIMBILOR STRAINE.


● ANBPR, FILIALA VÂLCEA SE ALĂTURĂ CAMPANIEI DE STRÂNGERE DE FONDURI PENTRU PROIECTUL ,,ÎNVĂŢAREA LIMBILOR STRĂINE FOLOSIND MIJLOACE MULTIMEDIA"







  "Clatite made in the USA" se anunta a fi de poveste! 

          Scriitorul Radu Paraschivescu, cautatorul de povesti, va fi        
prezent la eveniment!
  








 JOI, 3 MAI 2012

Azi, cu începere de la ora 12.00, a avut loc activitatea anun
țată ieri.
Totul a început de la un telefon primit ieri de la conducerea
Școlii generale cu clasele I-VIII nr.4, care avea în vizită elevi și profesori de la Colegiul ,,Joseph Delteil“, Limoux, Franța. Având o bună colaborare cu noi, cei de la Școala nr. 4 s-au gândit la o activitate comună cu instituția noastră, cu utilizatorii noștri.
A avut loc un dialog interactiv între elevii
și profesorii din Franța prezențí la Rm. Vâlcea, voluntari francezi de la Serviciul European de Voluntariat, elevi și profesori de la Școala nr.4, elevi și profesori de la Colegiul Tehnic Forestier. Titlul sub care s-a desfășurat dialogul a fost ,,INTERFERENTE CULTURALE FRANCOFONE’’: Școala-Biblioteca-Timp liber.




BIBLIOTECA JUDETEANA „ANTIM  IVIREANUL”  VALCEA;    FILIALA ANBPR VALCEA

Sala de Lectura ,, Marian Creanga’’
Sectia de Imprumut Carte in Limbi Straine
Sectia Imprumut Carte pentru Copii
Sectia de Imprumut Carte pentru Adulti
                                                                                                                    

ORGANIZEAZA
,,INTERFERENTE CULTURALE FRANCOFONE’’
-         Scoala – Biblioteca – Timp liber -





Vineri, 4 mai 2012, ora 12.30, la Sala de Lectura
Participa:
* Profesori si elevi de la Colegiul  ,,Joseph Delteil“ , Limoux, Franta

* Profesori si elevi de la Colegiul  Tehnic Forestier, Rm. Valcea, coordonator prof. Ion Adelina
* Profesori si elevi de la Scoala Generala cu clasele I-VIII, Nr. 4, Rm. Valcea – coordonator prof. Cristina Deaconescu
* Voluntari de la Servicul European de Voluntariat
* Bibliotecari

ARTICOLE
Vineri, 30 Noiembrie 2012     Viata Valcii
Scris de Laura Zamfiroiu
La Biblioteca Judeţeană „Antim Ivireanul” au loc cursuri gratuite de limba franceză, turcă, spaniolă şi portugheză. Acestea sunt organizate la Secţia Carte în Limbi Străine, după următorul program: luni, ora 17.00, cursul de limbă turcă, traineri -Murat Oztuksavul, Gunez Boz şi Esra Kilic; marţi, ora 17.00, curs de limbă spaniolă susţinut de voluntarii Rosa Saez Ortiz, Zuniga Tamayo Maria Del Carmen şi Triguero Prados Jorge; miercuri, ora 17.00, curs de limbă portugheză susţinut de David Jose Oliveira şi Elsa Margarida Da Silva Goncalves; joi, 17.00, curs de limbă franceză susţinut de Marine Boisson, Ludovic Lheureux şi Alexandre Valleaux. Cursurile sunt susţinute de voluntarii internaţionali SEV (Serviciul European de Voluntariat) şi se adresează tuturor doritorilor. Cei interesaţi pot obţine informaţii la numărul de telefon: 0250/739.221, int. 116 (Secţia Carte în Limbi Străine) sau sau adresa de email evs.valcea2012.2013@gmail.com. Cursurile sunt organizate de Forumul Cetăţenesc pentru Acţiune Socială şi Educaţie Civică, Asociaţia Naţională a Bibliotecilor Publice din România, filiala Vâlcea şi Biblioteca Judeţeană „Antim Ivireanul” Vâlcea, prin Secţia Carte în Limbi Străine. Aceste informaţii ne-au fost oferite de către Corina Bedreagă, purtătorul de cuvânt al Bibliotecii Judeţene Vâlcea.
Laura Zamfiroiu


Bottom of Form






Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cum se sărbătorește Crăciunul pe Glob - azi Finlanda

Obiceiuri şi tradiţii de Crăciun în lume – Finlanda        Crăciunul este în Finlanda cea mai mare sărbătoare a anului.     Brazii sunt împodobiţi în dimineaţa de ajun. Pe lângă decoraţiunile obişnuite, se mai agaţă în brad şi fructe, dulciuri, steaguri naţionale din hârtie, lumânări. În dimineaţa de ajun se pun în curte un snop de grâne şi diferite seminţe, pentru a fi mâncate de păsări. E semn de recolte bogate şi unii ţărani finlandezi nici nu se aşează la masa de Crăciun până când nu sunt siguri că păsările au mâncat.      După¬amiaza, finlandezii se duc la saună şi apoi întreaga familie se adună în jurul mesei şi aşteaptă vizita lui Moş Crăciun. Cina festivă este compusă, de obicei, din cod fiert, bine condimentat, cu sos şi garnitură de cartofi natur, friptură de porc, de pui, legume fierte, prăjituri şi fructe. După masă, toată lumea merge la mormintele rudelor.        Potrivit tradiţiei finlandeze, Sfântul Toma este cel care aduce Crăciunul, la 21 dece

Cum se sărbătorește Crăciunul pe Glob - azi Brazilia

 Multe tradiții braziliene de Crăciun provin din Portugalia (Brazilia a fost timp de mulți ani sub dominație portugheză). Scena nașterii domnului, cunoscută sub numele de Presepio , este foarte populară și este prezentă în biserici și  în case pe tot parcursul lunii  decembrie. Colindele de Crăciun precum Os Pastores (Păstorii) , la fel ca piesele din Mexic, sunt de asemenea foarte populare. În versiunile braziliene ale piesei, există, în mod tradițional, o ciobăniță și o femeie care încearcă să fure copilul Isus! Cei mai mulți oameni, în special catolicii, merg la o slujbă  la miezul nopții Missa do Gallo ,care se termină, în mod normal, aproximativ la ora unu noaptea. Missa do Gallo este urmată, adesea, de focuri de artificii. În Brazilia, Moș Crăciun se numește Noel Papai & Bom Velhinho (Good Old Man). Multe obiceiuri de Crăciun sunt similare cu cele din SUA sau Marea Britanie, chiar dacă este vară și foarte cald in timpul  Crăciunului în Brazilia iar mulți

Cursuri gratuite de limbi străine pentru adulți

  Secția de   „ Carte în limbi străine ”  a Bibliotecii Județene  „ Antim Ivireanul ”  Vâlcea  în parteneriat cu  Asociația   „ Integrăm, Dezvoltăm și Evoluăm ”  (AIDE) și  Asociația  „ Focus On Youth ”     organizează cursuri gratuite de limbi străine pentru adulți :    Turcă, Franceză, Spaniolă și Arabă                Cursurile  vor reîncepe din 25 martie 2024, după următorul program : Limba Turcă - Luni  17-18                Trainer : Muhammet Mustafa Yașar      Rifat Akgul Limba Spaniolă  - Luni 18-19  Trainer : Laura Milan Valera Limba Arabă - Marți  17- 18 Trainer Ayman  Elmlegy Limba Franceză - Marți  18-19 Trainer : Laetitia Raawan Cursurile sunt gratuite și se adresează începătorilor. Cursurile sunt susținute de voluntarii străini ESC (European Solidarity Corps) -Erasmus + Vârsta minimă de participare este de 16 ani. Vă rugăm să va înscrieți la următoarele adrese, unde puteți obține informații suplimentare:        Email: sectiadelimbistraine@gmail.com    Telefon: 07401