Treceți la conținutul principal

Cursuri

                                     

                           Cursuri gratuite de limbi straine

          Secția de carte în limbi străine 

organizează 

cursuri de limbi străine pentru adulți : 

italiană, franceză, turcă, portugheză 

Cursurile sunt organizate de Secția de carte în limbi străine în parteneriat cu Asociația de tineret ,,Raise Your Voice" şi vor începe din
5 februarie 2019
după următorul program:

Limba Portugheză - Marți 17-18
Limba Italiana - Marti 18- 19
Limba Franceză - Joi 17-18
Limba Turcă - Joi 18-19

Cursurile sunt gratuite, se adresează începătorilor și vor dura până în luna mai.

Cursurile sunt susținute de voluntarii EVS (vorbitori nativi) din cadrul proiectelor ,,Breaking the Circle of the Roma Inclusion" și ,,Second Step To EVS".

Vârsta minimă de participare este de 14 ani.

Vă rugăm să va înscrieţi la următoarele adrese, unde puteți obţine informații suplimentare:       

       Email              secțiadelimbistraine@gmail.com   

      Telefon    0250/739221; 0350/401794  interior 116                      

     Facebook         https://www.facebook.com/limbi.straine.96

sau direct la Secția de carte în limbi străine a Bibliotecii Judeţene ,,Antim Ivireanul" Vâlcea, cu adresa:  bd. Carol I, nr. 26, Râmnicu Vâlcea. 
Dicţionarul bab.la           http://ro.bab.la/

Oferim traduceri în multe limbi străine, incluzând atât expresii regionale și 
colocviale, cât și vocabular de specialitate. Opțiunile speciale constau în filtre de căutare, sinonime, pronunție, exemple de propoziții și multe altele. Pur și simplu alege un dicționar din lista de dedesubt. Ajută-ne să îmbunătățim dicționarele noastre prin adăugarea unor noi sugestii de traducere.Cursuri de învățare limba poloneză

DocumentPolski - BJAI

 ÎNVATĂ LIMBI STRAINE GRATUIT  CURS VIDEO:   LIMBI STRAINE 

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

O nouă serie de cursuri gratuite de limbi străine

Secția de carte în limbi străineorganizează cursuri de limbi străine (spaniolă,  italiană, franceză) . Cursurile sunt organizate de Secția de carte în limbi străine în parteneriat cu Asociatia AIDE prin proiectului Euro Volunteers for Youth şi vorîncepe din 21 august 2018,după următorul program:


Cursurile  sunt gratuite  şi se adresează începătorilor. Vă rugăm să va înscrieţi la următoarele adrese, unde puteţi obţine informaţii suplimentare: Email              secțiadelimbistrăine@gmail.com        Telefon    0250/739221; 0350/401794interior 116     Facebook         https://www.facebook.com/limbi.straine.96sau direct la Secția de carte în limbi străine. Adresă: Biblioteca Judeţeană ,,Antim Ivireanul" Râmnicu Vâlcea, Str. Carol I, nr. 26, Râmnicu Vâlcea.

Vâlcea în imagini din 1901 - Albumul General al României (partea a II-a)

Partea a II-a a Albumului General al României cuprinde peste 100 de fotografii ale unor monumente şi clădiri istorice, mănăstiri şi biserici vechi, dar şi imagini ale celor mai cunoscute oraşe din România.    Desigur, nu puteau să lipsească oraşul Râmnicu Vâlcea, Băile Câlimăneşti, Mănăstirea Cozia sau locuri de legendă şi istorie precum Masa lui Traian.      Informaţiile despre locurile prezentate nu mai sunt de actualitate sau poate chiar nu le mai putem considera corecte (de exemplu de unde provine numele oraşului Râmnicu Vâlcea) ci sunt redate exact cum au apărut în acest album.     Reamintesc că Albumul General al României a fost structurat în două părţi: partea I a apărut în anul 1901 la Atelierele Stegel&Co. din Dresda şi Berlin, ateliere specializate în fotografie artistică, fotogravură-litografie şi tipografie, iar partea a II-a, trei ani mai târziu, la Editura Socec din Bucureşti.         Autorul imaginilor este fotograful Alexandru Antoniu (1860-1925).


                …

Vâlcea în imagini din 1901 - Albumul General al României

Albumul General al României, lucrarea ce cuprinde 300 de imagini, a fost structurată în două părţi: partea I a apărut în anul 1901 la Atelierele Stegel&Co. din Dresda şi Berlin, ateliere specializate în fotografie artistică, fotogravură-litografie şi tipografie, iar partea a II-a, trei ani mai târziu, la Editura Socec din Bucureşti.
    Autorul imaginilor este Alexandru Antoniu (1860-1925), fotograf care şi-a desfăşurat activitatea în Bucureşti în perioada 1890-1925. În anul 1900, acesta a fost recompensat cu medalia de bronz la Expoziţia universală de la Paris pentru Albumul General al României, publicând, aşa cum arată criticul de artă, Adrian Silvan Ionescu, în studiul, „Fotografi în România. 1840-1940”, alte două albume de mare interes: în 1906 Expoziţia Generală Română 1906 (dedicat M.S. Regelui Carol I, cu ocazia aniversării a 40 de ani de domnie), şi în 1910, Din Bucuresci.
    Judeţul Vâlcea este prezentat în ambele părţi - mânăstirile, oraşele dar şi peisajele frumoase a…