Treceți la conținutul principal

Google Arts & Culture o impresionantă casă a colecțiilor de artă din toată lumea

Google a anunțat relansarea platformei dedicată artei și culturii. Noua „casă” care găzduiește colecții culturale din întreaga lume este Google Arts & Culture, dezvoltată de Google Cultural Institute. Google Arts & Culture este disponibilă pe desktop și pe mobil, prin aplicațiile de iOS și Android.


În noul Google Arts & Culture sunt de găsit noi feluri în care poate fi explorat conținutul prezentat de cele peste 1000 de muzee și instituții culturale partenere din 70 de țări. Poți căuta orice, de la pantofi, la obiecte de aur.Arta poate fi explorată cronologic (de exemplu, cum au evoluat lucrările lui Van Gogh de la sumbru la luminos). Mai mult, lucrările artiștilor pot fi organizate după culoare (de exemplu, cum folosește Monet tonurile de gri în lucrările sale).


A fost adăugat suport pentru Cardboard în aplicațiile de mobil, fiind disponibile peste 20 de tururi în realitatea virtuală, care oferă o experiență vizuală la 360 grade, cu explicații vocale. Poți face un tur virtual al artei stradale din Roma sau să explorezi Templus lui Zeus din perioada clasică grecească, din Sicilia. Aceste tururi în Cardboard sunt disponibile doar în aplicațiile de iOS sau Android, nu și pe versiunea de desktop sau pe cea de browser mobil.


Tot ca noutate, poate fi enumerată funcția de recunoaștere a operelor de artă „Art Recognizer”. Aceasta este disponibilă pentru Dulwich Picture Gallery din Londra, Art Gallery of New South Wales din Sydney și National Gallery of Art din Washinton DC. Cum funcționează: se deschide aplicația, se îndreaptă camera telefonului către opera de artă expusă și îndată vor fi afișate toate informațiile despre ea. Se poate urmări aici un gif care arată cum funcționează funcția Art Recognizer. Obiectivul este implementarea sa în mai multe muzee din toată lumea.

În varianta Google Arts & Culture actualizată se mai pot găsi povești zilnice - „doza” zilnică de cultură, „povești” care sunt evidențiate pe prima pagină. Poate fi vorba despre evidențierea zilei de naștere a unui artist sau a sărbători un eveniment istoric. Aceste povești zilnice adună elemente din colecții din instituții culturale din întreaga lume pentru a spune o poveste care să fie relevantă pentru cât mai mulți utilizatori ai Google Arts & Culture.


În fine, noul Google Arts & Culture este orientat către explorare și interacțiune în rețele de socializare. Platforma permite să explorezi de la pisici în artă de la anul 200 î.Hr până la culoarea roșie în expresionismul abstract și orice între. Poți citi textul original al discursului „I have a dream” al lui Martin Luther King și apoi să vezi unde l-a ținut pentru prima oară în fața publicului.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cum se sărbătorește Crăciunul pe Glob - azi Finlanda

Obiceiuri şi tradiţii de Crăciun în lume – Finlanda        Crăciunul este în Finlanda cea mai mare sărbătoare a anului.     Brazii sunt împodobiţi în dimineaţa de ajun. Pe lângă decoraţiunile obişnuite, se mai agaţă în brad şi fructe, dulciuri, steaguri naţionale din hârtie, lumânări. În dimineaţa de ajun se pun în curte un snop de grâne şi diferite seminţe, pentru a fi mâncate de păsări. E semn de recolte bogate şi unii ţărani finlandezi nici nu se aşează la masa de Crăciun până când nu sunt siguri că păsările au mâncat.      După¬amiaza, finlandezii se duc la saună şi apoi întreaga familie se adună în jurul mesei şi aşteaptă vizita lui Moş Crăciun. Cina festivă este compusă, de obicei, din cod fiert, bine condimentat, cu sos şi garnitură de cartofi natur, friptură de porc, de pui, legume fierte, prăjituri şi fructe. După masă, toată lumea merge la mormintele rudelor.        Potrivit tradiţiei finlandeze, Sfântul Toma este cel care aduce Crăciunul, la 21 dece

Cum se sărbătorește Crăciunul pe Glob - azi Brazilia

 Multe tradiții braziliene de Crăciun provin din Portugalia (Brazilia a fost timp de mulți ani sub dominație portugheză). Scena nașterii domnului, cunoscută sub numele de Presepio , este foarte populară și este prezentă în biserici și  în case pe tot parcursul lunii  decembrie. Colindele de Crăciun precum Os Pastores (Păstorii) , la fel ca piesele din Mexic, sunt de asemenea foarte populare. În versiunile braziliene ale piesei, există, în mod tradițional, o ciobăniță și o femeie care încearcă să fure copilul Isus! Cei mai mulți oameni, în special catolicii, merg la o slujbă  la miezul nopții Missa do Gallo ,care se termină, în mod normal, aproximativ la ora unu noaptea. Missa do Gallo este urmată, adesea, de focuri de artificii. În Brazilia, Moș Crăciun se numește Noel Papai & Bom Velhinho (Good Old Man). Multe obiceiuri de Crăciun sunt similare cu cele din SUA sau Marea Britanie, chiar dacă este vară și foarte cald in timpul  Crăciunului în Brazilia iar mulți

În tranșee: viața cotidiană pe front (imagini din Primul Război Mondial)

       Ofițeri români - Răcoasa 1917      Luptele din vara anului 1917 s-au dat în principal în   așa numitul triunghi al morții, format din spațiul cuprins între zonele Mărăști, Mărășești și Oituz într-un areal geografic oscilând între zone de deal și câmpie. Un relief care nu s-a arătat a   fi problematic în mod special   pentru forțele beligerante. Mult mai dificilă s-a dovedit a fi însă clima. Literatura memorialistică a consemnat în majoritatea lucrărilor foștilor combatanți   atât omniprezenta arșiță năucitoare, cât și muștele și setea care-i chinuie pe cei aproape un milion de soldați care se luptă de ambele părți. Cea mai bună dovadă în acest sens este furnizată de povestea unui atac celebru al armatei române, atacul Regimentului 32 Mircea unde, toropiți de căldură, soldații au renunțat la vestimentație, luptând în cămăși.  Soldați români în transee la Răcoasa 1917  Soldați români se odihnesc -Varnița 1917  Tranșeu Carpinis 1917         În ca