Treceți la conținutul principal

LIVING LIBRARY/ BIBLIOTECA VIE - vineri 29 septembrie 2017, 19:30 - 23:30

     


    Secţia de carte în limbi străine în parteneriat cu EVS CIERC (voluntari din cadrul Serviciului European de Voluntariat) vă invită să participaţi la evenimentul Living Library / Biblioteca Vie, vineri 29 septembrie orele 19:30 – 23:30, parte a manifestărilor Nocturna Bibliotecilor.    
     Biblioteca Vie îşi propune să promoveze respectul pentru drepturile omului şi demnitatea umană, să atragă atenția asupra diversităţii în toate formele ei şi să stimuleze dialogul între oameni.    Biblioteca Vie funcţioneză ca o bibliotecă normală. Îți iei un permis ca să pășești în acest spaţiu de învățare, găsești aici rafturi cu cărți pe care să le răsfoieşti, bibliotecari care îţi recomandă cărți ce îţi pot schimba viața, un loc unde poți să fii doar tu și paginile cărţii pe care ai ales-o. Însă ce face din Biblioteca Vie o experienţă minunată? Simplul detaliu că pe rafturi CĂRTILE sunt OAMENI care intră într-un dialog personal cu Tine, CITITORUL.     Păşind în Biblioteca Vie poţi învăţa lucruri de la oameni despre care poate ca nici nu gândeai că ar putea să îţi zică ceva interesant, poți să vezi lumea, măcar pentru puțin timp, cu alţi ochi, poţi să descoperi despre tine lucuri pe care încă nu le vedeai şi pţți chiar să vrei chiar să îţi spui propria poveste, şi mai ales, poți să afli că viaţa e compusă din poveştile noastre, ale tuturor şi că de noi depinde dacă le scriem sau nu.


Video din arhiva Secţia de carte în limbi străine de la evenimentul anterior Living Library  


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

O nouă serie de cursuri gratuite de limbi străine

Secția de carte în limbi străineorganizează cursuri de limbi străine (spaniolă,  italiană, franceză) . Cursurile sunt organizate de Secția de carte în limbi străine în parteneriat cu Asociatia AIDE prin proiectului Euro Volunteers for Youth şi vorîncepe din 21 august 2018,după următorul program:


Cursurile  sunt gratuite  şi se adresează începătorilor. Vă rugăm să va înscrieţi la următoarele adrese, unde puteţi obţine informaţii suplimentare: Email              secțiadelimbistrăine@gmail.com        Telefon    0250/739221; 0350/401794interior 116     Facebook         https://www.facebook.com/limbi.straine.96sau direct la Secția de carte în limbi străine. Adresă: Biblioteca Judeţeană ,,Antim Ivireanul" Râmnicu Vâlcea, Str. Carol I, nr. 26, Râmnicu Vâlcea.

Vâlcea în imagini din 1901 - Albumul General al României (partea a II-a)

Partea a II-a a Albumului General al României cuprinde peste 100 de fotografii ale unor monumente şi clădiri istorice, mănăstiri şi biserici vechi, dar şi imagini ale celor mai cunoscute oraşe din România.    Desigur, nu puteau să lipsească oraşul Râmnicu Vâlcea, Băile Câlimăneşti, Mănăstirea Cozia sau locuri de legendă şi istorie precum Masa lui Traian.      Informaţiile despre locurile prezentate nu mai sunt de actualitate sau poate chiar nu le mai putem considera corecte (de exemplu de unde provine numele oraşului Râmnicu Vâlcea) ci sunt redate exact cum au apărut în acest album.     Reamintesc că Albumul General al României a fost structurat în două părţi: partea I a apărut în anul 1901 la Atelierele Stegel&Co. din Dresda şi Berlin, ateliere specializate în fotografie artistică, fotogravură-litografie şi tipografie, iar partea a II-a, trei ani mai târziu, la Editura Socec din Bucureşti.         Autorul imaginilor este fotograful Alexandru Antoniu (1860-1925).


                …

Vâlcea în imagini din 1901 - Albumul General al României

Albumul General al României, lucrarea ce cuprinde 300 de imagini, a fost structurată în două părţi: partea I a apărut în anul 1901 la Atelierele Stegel&Co. din Dresda şi Berlin, ateliere specializate în fotografie artistică, fotogravură-litografie şi tipografie, iar partea a II-a, trei ani mai târziu, la Editura Socec din Bucureşti.
    Autorul imaginilor este Alexandru Antoniu (1860-1925), fotograf care şi-a desfăşurat activitatea în Bucureşti în perioada 1890-1925. În anul 1900, acesta a fost recompensat cu medalia de bronz la Expoziţia universală de la Paris pentru Albumul General al României, publicând, aşa cum arată criticul de artă, Adrian Silvan Ionescu, în studiul, „Fotografi în România. 1840-1940”, alte două albume de mare interes: în 1906 Expoziţia Generală Română 1906 (dedicat M.S. Regelui Carol I, cu ocazia aniversării a 40 de ani de domnie), şi în 1910, Din Bucuresci.
    Judeţul Vâlcea este prezentat în ambele părţi - mânăstirile, oraşele dar şi peisajele frumoase a…