Treceți la conținutul principal

Proiectul British DocumentarySecţia de carte în limbi străine prezintă Proiectul ,,BRITISH DOCUMENTARY”

     Cele mai bune documentare britanice revin, începând cu 16 februarie 2016, în cadrul ediţiei a III - a a British Documentary, la Râmnicu Vâlcea .
    Documentarele selectate pentru această ediţie au făcut parte din selecţia oficială a numeroase festivaluri internaţionale, multe dintre ele fiind câștigătoare la diverse categorii, începând cu imagine şi terminând cu premiul publicului, la festivaluri precum Sundance, Festivalul Internaţional de Film de la Karlovy Vary, BAFTA, Festivalul Internaţional de Film pentru Drepturile Omului de la Nuremberg, iar lista poate continua.
    "British Documentary" este un proiect organizat în colaborare cu British Council România, care a debutat în anul 2010.
    Filmele vor putea fi urmărite în perioada 16 februarie – 15 martie 2016,după următorul program :

Programul proiecţiilor

16 februarie 2016    Searching for Sugar Man/ In căutarea lui Sugar Man
18 februarie 2016    Lucian Freud: Painted Life/Lucian Freud: tabloul  
                              unei vieţi
23 februarie 2016    The Imposter/Impostorul
25 februarie 2016    The Tube: An Undergroud History /Metroul londonez:
                              o istorie  necunoscuta
1 martie 2016         The Joy of Logic/Bucuria logicii
3 martie 2016         The Trouble With Tolstoy/Tolstoi
8 martie 2016         Last Chance School/Şcoala ultimei şanse
10 martie 2016       Close Up: Freedom to Broadcast Hate/Libertatea de a  
                              promova ura
15 martie 2016        David Bowie - Five Years/David Bowie - cinci ani


Filmele sunt subtitrate în limba română, iar intrarea este liberă. Proiecţiile vor începe la ora 17:00 - pentru toate datele.
      Pentru a afla mai multe informaţii ne puteţi contacta la următoarele adrese:
                Email                sectiadelimbistraine@gmail.com  
                Telefon             0250/739221; 0350/401794, interior 116
                Facebook         https://www.facebook.com/limbi.straine.96

sau direct la Secţia de carte în limbi străine - Biblioteca Judeţeană "Antim Ivireanul" Râmnicu Vâlcea, Str. Carol I, nr. 26, Râmnicu Vâlcea.

    Prezentarea completă a celor 9 documentarea se poate descarca la urmatoarul link: download


Comentarii

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Armata româna în primul râzboi mondial - Imagini de acum 100 de ani

Participarea României la Primul Război Mondial cuprinde totalitatea măsurilor și acțiunilor de ordin politic, diplomatic și militar desfășurate de statul român, singur sau împreună cu aliații, între 13/28 iulie 1914 și 28 octombrie/11 noiembrie 1918, în vederea atingerii scopului politic principal al participării la război - realizarea statului național unitar român.       La izbucnirea Primului Război Mondial, pe plan intern, România era o țară în care chiar dacă instituțiile regimului democratic erau prezente, funcționarea organismului statal era departe de standardele occidentale. Economia avea o structură arhaică și anacronică, bazată pe o agricultură de subzistență, tradițională și cu un nivel redus de productivitate.     Societatea era dominată de o aristocrație funciară (marii proprietari de terenuri agricole) care își exercita dominația asupra unei mase mari de populație, preponderent rurală și în covârșitoare măsură analfabetă.      Cu tot efortul făcut de elitele politice și…

Parcul Zăvoi - imagini de altădată

Unul dintre cele mai frumoase locuri din vechiul Râmnic și cert motiv de mândrie pentru toți râmnicenii a fost și este in continuare Parcul Zăvoi. Numele dat parcului se datorează așezării sale, lângă râul Olănești, zona fiind un zăvoi al râului, adică o pădure crescuta in margine râului, inundata de regula de acesta la revărsări.

Parcul este situat in zona de Sud Vest a orașului, intre albia râului Olănești si fostul vad numit Iazul Morilor (asanat la finalul anilor 70). Conform slovelor de pe Obeliscul situat in Parc, "Prin ofisul din 9 August 1850, dat cu prilejul vizitării orașului, Înălțatul Domnitor Barbu Știrbei a hotărât facerea acestei grădini pentru preumblarea obșteasca".


Într-adevăr, din cate se pare domnitorul ar fi dat din vistieria personala 100 de icosari pentru amenajarea parcului. Astfel, chiar anul următor, după realizarea exproprierilor are loc trasarea aleilor din parc si se taluzează malurilor celor doua iazuri de moara care traversau parcul. Prim inaugurar…

Imagini din Valcea realizate de Carol Pop de Szathmari (1869)

Carol Pop de Szathmári este un nume binecunoscut publicului, demult intrat în conştiinţa naţională alături de iluștrii confraţi din veacul al XIX-lea, precum Aman şi Grigorescu iar, în ultimii ani, începe să fie cunoscut – şi acceptat – de străinătate pentru aportul său ca pionier al artei fotografice.    Carol Pop de Szathmari, prin activitatea sa de fotograf, a fost un pionier în istoria fotografiei româneşti şi internaţionale prin redarea pentru prima dată, în imagini fotografice, a teatrelor de război din Crimeea, utilizând cele mai moderne tehnici fotografice ale secolului al XIX-lea, susţinute de talentul său de pictor. Arta sa fotografică i-a adus recunoaşterea naţională, ca fotograf al curţii domnitoare, iar pe plan internaţional renume prin decoraţiile primite de la capetele încoronate ale Europei.    România Album (1869) – lucrare de mari dimensiuni cu planşe de 47,2 x 64 cm iar fotografiile lipite pe ele de 29,3 x 35,5 cm – a fost elaborat în urma unor lungi ani de muncă, …