Treceți la conținutul principal

VOLUNTECA PLUS


Comunicat de presă
Voluntari internaționali la Secția de Limbi Străine a Bibliotecii Județene ,,Antim Ivireanul" Vâlcea

      Doi tineri voluntari din Franța şi Spania şi-au început stagiul de voluntariat la 1 martie în cadrul proiectului de voluntariat Volunteca Plus, finanțat de comisia Europeană prin programul Erasmus +.
     Clarisse Petot şi Lautaro Gigli sunt cei doi tineri voluntari ce vor activa în cadrul proiectului în perioada 1 martie – 1 august 2018. 
     Proiectul este rezultatului unui parteneriat internaţional derulat de către Asociația Youth on the Move din Râmnicu Vâlcea – organizație coordonatoare şi Asociațiile Eurocircle Rhone Alpes din Lyon, Franţa şi TRANS -Malaga din Spania în cooperare cu Biblioteca Județeană ,,Antim Ivireanul" – Secţia de Carte în Limbi Străine.
   Pe parcursul celor cinci luni de stagiu cei doi voluntari vor derula activități de educație non-formală dedicate cu precădere tinerilor care utilizează serviciile Bibliotecii Județene. Se vor organiza ateliere de lucru pe teme legate de participarea tinerilor la viața comunității, cluburi de conversație în limbile spaniolă şi franceză, evenimente de promovare a programului Erasmus + dedicat tinerilor, precum şi de promovare a activităților derulate de Secția de Carte în Limbi străine. Toate aceste iniţiative vor fi realizate cu sprijinul organizaţiei coordonatoare şi a partenerilor din Biblioteca Judeţeană.
     Programul de activități al voluntarilor poate fi consultat la Secția de limbi străine a Bibliotecii sau în mediul online, pe paginile organizaţiilor colaboratoare.


13.03.2018 -Rîmnicu Vîlcea

                                     


                   

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Poveștile Dealului Capela

Dealul Capela din Râmnicu Vâlcea ascunde multe poveşti, legende, mituri, fiind unul dintre cel mai cunoscute reperele ale orașului.
Multe din aceste mistere au rămas în amintirea noastră, dar sunt multe altele mai puțin cunoscute.

     Numele de Capela are conotații istorice deosebite, el provenind cel mai probabil, de la o capelă catolică ridicată de austrieci, în timpul stăpânirii Olteniei. Această capelă s-ar fi aflat chiar pe creasta dealului și se pare că ar fi comunicat, printr-un tunel subteran, cu Bărăția (conform lucrarii Proiecte de fortificatie ale Olteniei, Arhiva Olteniei, an VII, nr. 37 - 38, mai - august 1928, pag. 251). Până în prezent însă nu a fost descoperit acest tunel.   Ca mențiune istorică se presupune că ,,pe Dealul Capela ar fi stat sanctuarele coloniștilor romani, întrucât dela aceștia a rămas până azi o nămețenie de piatră de o formă curioasă pe care localnicii o numesc Boul de piatră, ștearsă asemuire a unui animal sfânt” (Râmnicul Vâlcii – Petre Drăgoiescu, …

Armata româna în primul râzboi mondial - Imagini de acum 100 de ani

Participarea României la Primul Război Mondial cuprinde totalitatea măsurilor și acțiunilor de ordin politic, diplomatic și militar desfășurate de statul român, singur sau împreună cu aliații, între 13/28 iulie 1914 și 28 octombrie/11 noiembrie 1918, în vederea atingerii scopului politic principal al participării la război - realizarea statului național unitar român.       La izbucnirea Primului Război Mondial, pe plan intern, România era o țară în care chiar dacă instituțiile regimului democratic erau prezente, funcționarea organismului statal era departe de standardele occidentale. Economia avea o structură arhaică și anacronică, bazată pe o agricultură de subzistență, tradițională și cu un nivel redus de productivitate.     Societatea era dominată de o aristocrație funciară (marii proprietari de terenuri agricole) care își exercita dominația asupra unei mase mari de populație, preponderent rurală și în covârșitoare măsură analfabetă.      Cu tot efortul făcut de elitele politice și…

Primul Război Mondial pe Valea Oltului - imagini de arhivă

Bătălia de pe Valea Oltului a făcut parte din operația de apărare a trecătorilor din Munții Carpați, cea de-a treia operație de nivel strategic desfășurată de Armata României în campania anului 1916. Ea s-a desfășurat începând cu a doua decadă a lunii septembrie și până la începutul lunii octombrie 1916, având trei obiective principale: oprirea ofensivei declanșate de inamic pe frontul din Transilvania, menținerea și consolidarea unui dispozitiv defensiv pe aliniamentul Munților Carpați și crearea condițiilor pentru reluarea inițiativei strategice și trecerea la ofensivă. Planul de operații al Puterilor Centrale prevedea în faza inițială o dublă ofensivă. Prima dintre acestea era a Armatei 1 austro-ungară în zona Trotuș-Oituz având ca scop ocuparea acestei trecători și ulterior interceptarea comunicației de pe Valea Siretului pentru a preveni sosirea ajutoarelor ruse. Cea de-a doua urma să fie desfășurată de Armata 9 germană și avea ca obiectiv „deschiderea drumului peste munți spre Bu…